Alegerea pisicii potrivite

26 feb.

Am mai auzit de oameni care cauta sa vanda sau sa cumpere pisici de rasa, dar asta mi se pare cea mai mare pacaleala. Pentru cineva care vrea obligatoriu o pisica de rasa nu este neaparat ca pentru a obtine, sa plateasca undeva peste 300 de lei.

Exista multe variante, iar una dintre cele mai bune este adoptia. Sunt mii de site-uri de adoptie in toata lumea si bineinteles, am gasit si unul pe zona noastra. Un exemplu bun este http://www.adoptiipisici.ro, care face tot ce poate sa plaseze pisicile acolo unde este nevoie de ele, in cazul meu, in Timisoara.

Aici poti sa gasesti, printre oferte, si pisici de rasa. Si ca sa-ti dai seama de puritatea rasei, tot ce trebuie sa faci e sa cauti pe internet care sunt caracteristicile esentiale ale unei rase si sa-ti amintesti ca orice pisica care seamana cu o rasa – nu e rasa pura.

Rasele sunt categorisiri facute si perpetuate de oameni privind anumite caracteristici fizice ale pisicilor si toate concursurile de prezentare se bazeaza pe asta.

Ceea ce inseamna ca n-o sa lase niciodata o Balineza cu 3 ciorapei gri-negri si unul alb, sa fie denumita Balineza.

Daca esti interesat din punct de vedere vizual sau esti pur si simplu pasionat de rasele pisicilor, atunci observa cu atentie toate aceste indicii importante: culoarea ochilor, variatiile de culori ale blanii, modelul blanii, lungimea parului precum si alte semne caracteristice importante. Spre exemplu, o Scottish Fold trebuie sa aibe urechile pleostite si intoarse spre interior.

Daca te intereseaza mai mult personalitatea pisicii, sau cum se potriveste o pisica in puzzle-ul vietii tale, e mai degraba sa cauti caracteristicile rasei pe internet sau sa folosesti un test rapid aici:
http://animal.discovery.com/breedselector/catselector.do.
Pentru ca e important daca vrei o pisica jucausa sau nu, daca cineva poate sta cu ea tot timpul sau esti plecat 10 ore pe zi de-acasa si daca s-ar impaca cu cainele/pisica pe care o ai deja.

Daca te angajezi sa ai un animal de casa atunci trebuie sa stii cat de multa grija poti avea de el. Asa ca succes in gasirea pisicii potrivite!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: